• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% 0,27
  • EURO

    44,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    4262,09% 0,37
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 1,33

Hemşehrimiz Dr Hasan AKGÜN Tutuklandı, Twitter Hesabında Şöyle Seslendi

Hemşehrimiz Dr Hasan AKGÜN Tutuklandı, Twitter Hesabında Şöyle Seslendi

Genel 4.06.2025 10:18:00 0
Hemşehrimiz Dr Hasan AKGÜN Tutuklandı, Twitter Hesabında Şöyle Seslendi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 4 farklı yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 38 isim arasında yer alan aslen Sakaryalı olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınıp hakkında tutuklama kararı verilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kararın ardından eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X hesabından bir mesaj yayınladı. Akgün "Rantın değil halkın yanında durarak yürüttüğüm belediye başkanlığı görevime iftiralarla gölge düşürülmek isteniyor. Ben Hasan Akgün’üm. Başımı eğmedim, eğmeyeceğim!" ifadelerini kullandı.

Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Büyük Büyükçekmece Ailem, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Değerli Yurttaşlarım, Bugün bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Hukukun üstünlüğü yoksa adalet yoktur. Adalet halkın ekmeğidir.

"BAŞKANLIĞIMA İFTİRALARLA, KUMPASLARLA GÖLGE DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR"
"Bugün, 'Yarım Asırlık' hizmet yolculuğumda, alın terimle, gece gündüz çalışarak; rantın değil halkın yanında durarak yürüttüğüm belediye başkanlığı görevime iftiralarla, kumpaslarla gölge düşürülmek isteniyor.

Ama bilin ki; Ben bu göreve koltuk için değil, milletin iradesiyle hizmet etmek için geldim.
Her zaman önce halk dedim, önce memleket dedim.

Vali Doğan'dan SAKİKAD'a ziyaret
Vali Doğan'dan SAKİKAD'a ziyaret
"BÜYÜKÇEKMECE, SUSMAZ! HASAN AKGÜN SUSMAZ"
Tutukluluk kararı, şahsıma değil, halkın iradesine vurulmak istenen bir darbedir. Ama bu halk, iradesine sahip çıkmayı çok iyi bilir. Büyükçekmece, susmaz! Hasan Akgün susmaz!

Ben bu topraklarda dürüst belediyeciliğin ne demek olduğunu gösterdim. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu vardır.

Bugün demir kapıların ardına konulsam da vicdanlarda özgürüm. Çünkü başım dik, yüreğim rahat.

Çünkü ben hiçbir zaman kul hakkı yemedim. Ben sadece ve sadece Büyükçekmece için çalıştım.

"BAŞIMI EĞMEDİM, EĞMEYECEĞİM"
Sizden tek isteğim var: Birliğimizi, inancımızı, mücadele azmimizi kaybetmeyelim. Karanlığı hep birlikte dağıtacağız. Ben yine aranıza döneceğim. Yine beraber çalışacağız, yine beraber güleceğiz. Ve o gün geldiğinde, bu hukuksuzluğu yazanlar halkın vicdanında mahkum olacak.

Ben Hasan Akgün’üm.

Başımı eğmedim, eğmeyeceğim!""

 

Dr Hasan AKGÜN Kimdir :

 

1955 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğan Dr. Hasan Akgün, ilkokul eğitimini Adapazarı’nın Kaynarca ilçesinde tamamladı. Ortaokul öğrenimini Florya Şenlikköy Ortaokulu’nda sürdüren Akgün, Yeşilköy 50. Yıl Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1979 yılında İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan mezun oldu.

1975 yılında belediyecilik kariyerine adım atan Akgün, 1975-1980 yılları arasında Sefaköy (Küçükçekmece) Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde “Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi” programına katılarak, şehircilik ve yerel yönetim konusunda uzmanlık kazandı.

1981 yılında İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Bölge Belediye Şube Müdürlüğü’nün kurucuları arasında yer aldı ve Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 1984’te Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulan Büyükşehir Belediyesi modeli kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi’nin teşkilatlanmasında aktif rol aldı. 1986 yılında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1989-1993 yılları arasında Fransa, Almanya ve Belçika’da yerel yönetim uygulamalarını inceledi ve bu deneyimleri Türkiye’deki sistemlerle kıyasladı. Akademik çalışmalarını sürdürerek, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde hazırladığı “Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi” adlı yüksek lisans tezini, 1996 yılında ise “Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece” başlıklı doktora tezini tamamladı. Bu çalışmasında, Fransa ve İspanya’daki sahil planlamalarını inceleyerek Türkiye’deki uygulamalarla karşılaştırdı.

Hasan Akgün

1994 yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Akgün, 1999 yılından 2024 yılına kadar üst üste 7 kez Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı. Belediye Başkanlığı sürecinde akademik çalışmalarına devam eden Akgün, özellikle yerel seçimler ve yerel yönetimler konularına odaklandı. Çalışmalarında Türkiye’nin siyasi geçmişini, mevcut siyasi durumunu ve siyasi mücadelelerini kapsamlı bir şekilde ele aldı.

1975 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Belediyeler Birliği olan Marmara Belediyeler Birliği’nin kuruluşunda yer aldı ve 2002-2004 yılları arasında birliğin başkanlığını yaptı. Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevine devam eden Akgün, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Delegasyonu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi olan Akgün, aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesinin kardeş şehri olan Gelsenkirchen’in futbol takımı Schalke 04’ün ilk Türk kongre üyesi olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile başlayan ve Derviş Eroğlu’nun hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde devam eden uzun yıllara dayanan dostluklarıyla onlara destek olmuştur.

İyi derecede İngilizce bilen Dr. Hasan Akgün, evli ve dört çocuk babasıdır.

Yayımlanmış Kitapları:
•    Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi (1992)
•    Kentsel Gelişim Sürecinde Büyükçekmece (1996)
•    Atatürk ve Cumhuriyet (1998)
•    Modernleşmeden Küreselleşmeye Türkiye’de Yerel Yönetimler: Tarihi ve Bugünü (2013)
•    Türkiye’de ve Avrupa’da Yerel Yönetimler (2017)
•    Sandık Oyunları (2019 Yerel Seçimlerinde Büyükçekmece’de Neler Oldu?) (2021)
•    From Modernization to Globalization Local Authorities in Turkey: History and Today (2022)
•    Kentsel Aidiyet Bağlamında Romanlar (2023, Dr. Hasan Akgün-Burak Mert Parlıyan)
•    Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ve Türkiye (2023, Prof. Dr. Yusuf Erbay – Dr. Hasan Akgün)
•    Lozan Barış Konferansı, Tutanaklar ve Belgeler (Üç Cilt, 2013)


 

Bu Bayram Şahane olacak , Davetlisiniz

Mahalle halkından Biçer Park teşekkürü

Kaynarca da 5 Haziran 2025 Perşembe Bu akşam Nöbetçi ECZANE

5 Haziran 2025 Perşembe Günlük BURÇ Yorumlarınız

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Saski Asfalt ekipleri Merkez mahhalle Üniversite grup yolunda bakım onarım çalışmalarını tamamladı

Hemşehrimiz Dr Hasan AKGÜN Tutuklandı, Twitter Hesabında Şöyle Seslendi

Doğal Gaz sonrası Bozulan Yolların Bakım Onarım Çalışmaları Devam ediyor

Bitki uzmanı hemşehrimiz Hasan Torlak, ilçemiz kırsalında görülen otla ilgili sosyal medya paylaşımında bulundu.

Kaynnarca da 4 Haziran 2025 Çarşamba Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

4 Haziran 2025 Çarşamba Günlük BURÇ Yorumlarınız

Kaynarca Adapazarı arası Otobüs saatlerinde Yeni Dönem Başladı

Kaynarca köy Mahalle Muhtarlarından sonra Belediye Mecliside Kırsal Mahalle Talebini Onayladı

Ayçin Kardeşimiz vefat etti, Cenazemiz Var

Bayramlar Çocuklar Sevindikçe Güzelleşir, YAZGAN Tüm Çocuklarımızı DAVET Ediyor

Hanım Ablamızı Kaybettik, Cenazemiz Var

Başkan Alemdar Sakaryaspor için işadamlarıyla toplantı yaptı

Kaynarca da 3 Haziran 2025 Salı Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

3 Haziran 2025 Salı Günlük BURÇ Yorumlarınız

İşte emekli ve memurun maaşına yapılacak zam oranı!

Kaynarca,Karasu, Kocaali, sahillerinde cankurtaran ekipleri 46 kule, 7 jet ski, 1 zodyak bot ve 2 ATV ile vatandaşların hayatları için mücadele edecek.

Kaldığı evi yaktı, kaçarken kaza yaptı

Kaynarca da 2 Haziran 2025 Pazartesi Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

2 Haziran 2025 Pazartesi Günlük BURÇ Yorumlarınız

Kaynarcada Feci kaza 4 yaralı

Hemşehrimiz Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr Hasan Akgün Gözaltına Alındı

Erbakan ve Tarım Bakanlığını ziyaret ettiler

YAZGAN KABET i Unutmadı , KABET ailesi Kaynarca Belediyesi Tiyatro Topluluğu PİKNİKTE Buluştu

YAZGAN ve AKGÜN El Ele Son Model Süpürme Aracını Kaynarcamıza Kazandırdılar

Kaynarca da 30 Mayıs 2025 Cuma Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

30 Mayıs 2025 Cuma Günlük BURÇ Yorumlarınız

Yükleniyor

Kaynarca Sadet Partisi Belediye Başkan Adayı Tan Seçim Kampanyasına hızla devam ediyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2