• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim: 15 sene olduğu için yoruldum, Artık Yeni Yüzler Gelsin

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim: 15 sene olduğu için yoruldum, Artık Yeni Yüzler Gelsin

Genel 8.07.2024 10:17:00 0
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim: 15 sene olduğu için yoruldum, Artık Yeni Yüzler Gelsin

Kırkpınar'da 15 kez ağalık yapan Seyfettin Selim, "Ben sadece 15 sene olduğu için yoruldum. Hakikaten yoruldum. Yani bunun maddi baktığın zaman benim yapmış olduğum yardımlar beni 50 yıl ağalık yaptırır, eğer yapmamış olsaydım. Burada sadece yüz değişsin istiyorum" dedi.

Kırkpınar'da 15 kez ağalık yapan ve 4 altın kemer sahibi Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kırkpınar'da bu yıl getirilen lig usulü sistemini savunarak, bundan sonraki yıllarda da uygulanması gerektiğini söyleyen Selim, bu yıl Er Meydanı'nda 40 başpehlivan olmak üzere 752 pehlivanın kayıt yaptırdığını kaydetti.

Selim, "Güzel şeyler olacak inşallah" dedi. Kırkpınar'da yaptığı ağalık dönemini anlatan Seyfettin Selim, "Aslında benim geçen sene bırakma niyetim vardı. Başkan, 'Ben yeni geldim. Bir sene devam edelim beraber" dedi. Şimdi bu sene de belediye başkanı yeni gelmiş. O da diyor ki devam edelim. Ama yine ben sözümdeyim. Eğer bu işi bilen, seven, sadece parayla bu iş olmadığını birçoğunuz biliyorsunuz. Şöyle bakmak lazım. 15 yıldan beri Kırkpınar'ı, Edirne'yi biz temsil etmeye çalıştık her yerde. Ağalığı da sadece orada masada yapmadık. Ağalığı da. Sağlıkta, sporda, Edirne'de birçok etkinlikle beraber olduk. Biliyorsun bazen kızıyorlar bana bazen test yapıyor falan diye" dedi.

15 yıl ağalık yaptığını ve yorulduğunu söyleyen Selim, "Ben sadece 15 sene olduğu için yoruldum. Hakikaten yoruldum. Yani bunun maddi baktığın zaman benim yapmış olduğum yardımlar beni 50 yıl ağalık yaptırır, eğer yapmamış olsaydım. Burada sadece yüz değişsin istiyorum. Mesela siyasiler gibi oturduk koltuğu hiç kalkmıyoruz. Herkes her sene aynı. Değişsin istiyorum. Biz burada olduğumuz müddetçe bu sene birisi alır yapamaz. Seneye gene alırız. Ama tabii yapacak arkadaşlarımız varsa rakamlar da belli. Çıkacağı fiyat da belli. Yani bu sene geçen sene ağalığı 22 milyon 222 bin TL'ye aldık. Bu sene bu saatten sonra artık onun altına açılmaz yani. Benim Edirne'de bir hayalim var 22, 34, 54, 222 bir de 61 var. Önemli olan bunun devam olabilmesi" dedi.

Kendisinin yaptığı hizmetleri anlatan Selim, "Mesela ben inanıyorum ki bu gelen belediye başkanı da bundan önceki belediye başkanları da bu dördüncü başkan, bizim verdiğimiz parayı Kırkpınar için kullanıyor. Yani parayı başka kullanan her şekilde kullanıyor. Bizim verme şeklimiz önemli olan. İyi yerlere gittiğini inanıyoruz. Bu sene de inşallah Kırkpınar ağalığı yine iyi bir şekilde gidecek giderse. Bize kalırsa yine iyi bir şekilde kalacak. Onun için ben bütün Edirne'deki, özellikle Edirne'yi şöyle seviyorum. Ben de artık buranın manevi üyesi oldum. Edirne'de ben yanlış bir şey görmedim. Ne basında olsun, ne belediyede olsun, ne dışarıda olsun. Hep güzel şeyler. İnşallah böyle güzel devam eder diyorum arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

 

İBRAHİM TÜRKİŞ: SON 40 YILIN EN GÜZEL KIRKPINAR'I OLACAK

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilk defa farklı bir format üzerine uygulanacağını söyledi.

Uzun yıllardır Kırkpınar'a katılım sayısıyla ilgili çeşitli tartışmalar olduğunu söyleyen Türkiş, "Geçen sene biz Kırkpınar'dan önce ligi başlatmıştık. Buraya geldiğimizde ligin bir kısmı tamamlanmıştı. Gelecek sene ligin sonuçlarına göre Kırkpınar'ın dizayn edileceğini açılış konuşmasında ifade etmiştik. Sanıyorum bu söylediklerimiz herkes tarafından çok iyi anlaşılmamış ki dün yaşadığımız bazı şeyleri gördük. Biz 2 yıl önce kararını verdiğimiz, talimatını yayınladığımız hususun hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini söyledik. Bunun Kırkpınar'a zarar vermek değil, Kırkpınar'ı kurtarmak amacıyla yapıldığını ifade ettik. Hatta şunu söyledik; herkesin katılmasının serbest olduğu bir yer aslında değerli bir yer değildir. Elit bir yer değildir. Katılımın belirli şeylere bağlandığı, statükoya bağlandığı çok ciddi birtakım belirlenen objektif kriterlerle korunduğu yerler değerli yerlerdir. Biz burada dedik ki Kırkpınar özel olsun. Buraya belli başarıyı göstermiş olan sporcular gelsin. Çünkü kaldırılamaz hale gelmişti Kırkpınar. Bu sene gerçekten tam anlamıyla elit bir sporcu kitlesinde Kırkpınarımız inşallah taçlanacak. Daha güzel olacak ve ben şunu ifade ettim. Son 40 yılın en güzel Kırkpınar'ı olacaktır, bu sene için. Çünkü bu sene bizim tahmini yaptığımız çalışmalara göre eğer bu sınırlandırmayı getirmeseydik bu sene 4 bin 700 civarında sporcu gelecekti. Bu sporcuyu Edirne ağırlayamaz. Çünkü 2 bin sporcuyu ağırlamakta zorlanıyordu. Edirne çok güzel bir şehir ama küçük bir şehir" diye konuştu.

 

habe rkaynağı Habertürk.com

Anahtar Partililer 23 Nİsan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yüzlerce Türk bayraklı balon dağıttı

Kaynarca da Eşini öldüren müzisyen kocanın itirafları kan dondurdu: Bıçak kırıldı, tornavida aldım

Kullandığı Traktörün altında kalan kadın hayatını kaybetti

Koca Çınarlarımızdan Tacettin babamızı kaybettik, Cenazemiz var

Kaynarca da 25 Nisan 2025 Cuma bu Akşam Nöbetçi ECZANE

25 Nisan 2025 Cuma Günlük BURÇ Yorumlarınız

Kaynarcada Muhteşem 23 Nisan Çocuk bayramı Kutlamaları, Tebrikler Milli Eğitim

Kaynarca da 24 Nisan 2025 Perşembe Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

24 Nisan 2025 Perşembe Günlük BURÇ Yorumlarınız

YAZGAN DAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Mühriye Annemizi Kaybettik Cenazemiz var

23 Nisan 2025 Çarşamba Günlük BURÇ Yorumlarınız

1 tonluk 'Bozo' alıcısını bekliyor

Kaynarca’da. 23 Nisan Bayramı programı, Haydi bayrama, Bayrağınızı Alın Gelin

Süper Amatör Şampiyonu Pamukovasporu 2 Kez Kutluyoruz Tebrikler,Şampiyon Merhum Başkanlarını Kabrinde Onurlandırdılar

Yeni düzenleme! Zincirleme trafik cezası geliyor

Kaynarca da 22 Nisan 2025 Salı Bu Akşam Nöbetçi ECZANE

22 Nisan 2025 Salı günlük BURÇ Yorumlarınız

Sakarya’nın 16 ilçesinde ilçe hastaneleri güçlendiriliyor; İlçe Hastaneleri şahlanıyor ama 4 ilçede 116 uzman Dr varken Kaynarcada Niye 4 uzman Dr bile yok ?

Kaynarca da 21 Nisan 2025 Pazartesi Nöbetçi ECZANE

21 Nisan 2025 Pazartesi Günlük BURÇ Yorumlarınız

Kaynarca Bayrattepede bahar ile birlikte Heyecan başladı

Kaynarca Belediyesi Zabıta Müdürü KÖSE ve Tüm Zabıta Müdürleri Büyükşehir ev sahipliğinde Buluştu

YETKİLİLERİN DİKKATİNE KAYNARCA REİSLER SULAMA GÖLETİ NE AİT DÜZDEKİ VANA PATLAMIŞ ,AŞIRI SU KAYBI VAR

Kaynarca da 18 Nisan 2025 Cuma Bu akşam Nöbetçi ECZANE

18 Nisan 2025 Cuma Günlük BURÇ Yorumlarınız

Şampiyon Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu

BAKANLIK YENİ LİSTEYİ AÇIKLADI: Sucuk, kıyma, peynir, nar ekşisi, zeytinyağı... İşte sahtekarlık yapan yeni firmalar

Sakarya'da bir at eşek eti vakası daha; Bu kez lahmacun...

Kaymakam ÇOMAKLI ve YAZGAN Muhtarlar ve Halk Günü Toplantısında sorunları dinledi

Yükleniyor

Kaynarca Sadet Partisi Belediye Başkan Adayı Tan Seçim Kampanyasına hızla devam ediyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
9.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48